ورزش یوگا یک نوع تمرین ذهنی و جسمی است که به افزایش قدرت ذهن و افزایش انعطافپذیری و توان جسمانی کمک میکند. این ورزش برای کاهش درد و همچنین بهبود استرس مفید است و فواید زیادی برای سلامت دارد. انجام دادن ورزش یوگا در خانه و باشگاه به شما کمک میکند تا از نظر جسمی و ذهنی به وضعیت بهتری دست پیدا کنید و بدنی قویتر و ذهنی آرامتر داشته باشید. در این مقاله از مجله درمانکده میتوانید با نکاتی مهم در مورد تمرینات یوگا و فواید آن آشنا شوید.
جالب است بدانید که یوگا یک کلمه سانسکریت به معنای اتحاد و پیوست است و پیشینه آن به حدود ۵۰۰۰ سال پیش و به شمال هند بازمیگردد. فلسفه یوگا، اتصال ذهن، بدن و روح به هم است و شاخههای مختلفی دارد که در هر یک از آنها فرد یاد میگیرد تا کنترل بیشتری بر جسم و ذهن خود کسب کند و به فردی قویتر و آرامتر تبدیل شود.
انواع ورزش یوگا
امروزه یوگا انواع مختلفی دارد و به سبکها و روشهای مختلفی اجرا میشود. در ادامه این بخش به شما میگوییم که انواع ورزش یوگا چگونه است.
۱- آشتانگا یوگا (Ashtanga yoga)
در تمرینات این نوع یوگا از آموزههای یوگای قدیمی استفاده میشود. حرکات این نوع یوگا به طور پیوسته با تنفس مرتبط است.
۲- بیکرام یوگا (Bikram yoga)
این نوع یوگا که به عنوان یوگای داغ نیز شناخته میشود، در اتاقهایی گرم با دمای نزدیک به ۱۰۵ درجه فارنهایت و رطوبت حدود ۴۰ درجه انجام میشود و شامل ۲۶ حالت و تمرینات تنفسی است.
۳- هاتا یوگا (Hatha yoga)
تمرینات مختلف این نوع یوگا به کمک طیف وسیعی از لوازم مثل بلوک، پارچه، کش و صندلی انجام میشود.
۴- کریپالو یوگا (Kripalu yoga)
در این نوع یوگا فرد بدن خود را میشناسد و میپذیرد. تمرینات این نوع یوگا شامل حرکات کششی، تمرینات تنفسی و رسیدن به آرامش نهایی است.
۵- کندالینی یوگا (Kundalini yoga)
این یوگا در واقع یک نوع مدیتیشن است که هدف آن آزاد کردن انرژی فرو خورده بدن یا همان کندالینی است. در کلاسهای این نوع یوگا سرودهای خاصی خوانده میشود و فرد با تمرینات تخصصی و مدیتیشن انرژیهای نهفته خود را بیدار میکند.
۶- یوگای قدرتی (Power yoga)
یوگای قدرتی از اواخر سال 1980 ابداع شد و بیشتر روی قدرت فرد متمرکز است.
۷- سیواناندا (Sivananda)
این رشته روی ۵ فلسفه اصلی یعنی تنفس مناسب، آرامش، رژیم غذایی صحیح، ورزش و تفکر مثبت متمرکز است و تمرینات خاص دارد.
۸- وینی یوگا (Viniyoga)
این نوع یوگا بیشتر روی افزایش تمرکز ذهن تاکید دارد.
۹- یین یوگا (Yin yoga)
در این نوع تمرکز فرد تمرین میکند تا برای مدت زمان طولانی روی حرکات خاصی تمرکز کند. این سبک از یوگا به انعطافپذیری زیاد و قدرت عضلات و استخوانها نیاز دارد.
۱۰- یوگای قبل از تولد یا بارداری (Prenatal yoga)
این نوع ورزش یوگا در بارداری انجام میشود و به فرد کمک میکند تا پس از زایمان راحتتر به فرم دلخواه خود برسد و دوران بارداری راحتتری را تجربه کند.
۱۱- یوگای ترمیمی (Restorative yoga)
این نوع یوگا تنها روی چند حرکت ساده متمرکز است و اکثر حرکات آن با پارچه و تکیهگاه انجام میشود و به فرد کمک میکند تا در آرامشی عمیق فرو برود.
فواید ورزش یوگا
یوگا فواید زیادی برای سلامت بدن دارد و نه تنها برای بهبود وضعیت جسمانی و افزایش قدرت بدنی مفید است، بلکه به رفع استرس، افزایش توان ذهنی و آرامش بیشتر فرد نیز کمک میکند. به طور کلی هر ورزشی فواید متفاوتی دارد و فواید ورزش پیلاتس با یوگا متفاوت است و اگر تمرینات را به صورت حرفهای و زیر نظر فرد متخصص انجام دهید، قطعا بعد از مدتی اثرات آن شما را شگفتزده خواهد کرد.
به خاطر داشته باشید که افراد مبتلا به مشکلات جسمانی یا روانی خاص باید قبل از انجام تمرینات یوگا با یک پزشک عمومی مشورت کنند. اگر دوست دارید بدانید که ورزش یوگا برای چی خوبه و چه فوایدی دارد، در ادامه این بخش با ما همراه باشید.
- افزایش قدرت عضلانی
- بهبود کیفیت خواب
- بهبود تنفس
- بهبود سلامت قلب
- کاهش وزن
- کاهش فشار خون
- افزایش اعتمادبهنفس
- کاهش استرس، اضطراب، افسردگی و دردهای مزمن
- کمک به درمان اعتیاد
- افزایش انعطافپذیری
- بهبود کیفیت زندگی
خطرات و عوارض جانبی یوگا
به طور کلی تمرینات یوگا بسیار تخصصی هستند و اگر زیر نظر مربی متخصص و آموزشدیده انجام شوند، مشکلی برای فرد ایجاد نمیکنند. از رایجترین خطرات این ورزش میتوان به کشیدگی تاندونها و درد عضلانی اشاره کرد. افرادی که تحت مراقبتهای پزشکی هستند یا از درد عضلانی رنج میبرند، نباید بدون مشورت پزشک تمرینات یوگا را شروع کنند. افراد مبتلا به فشار خون بالا، افراد بالای ۶۵ سال، کسانی که مشکل تعادل دارند، خانمهای باردار و کسانی که از ناحیه زانو، لگن و ستون فقرات آسیب دیدهاند، باید قبل از شروع این ورزش با یک پزشک متخصص مشورت کنند.
دیدگاهتان را بنویسید