با افزایش سن، بسیاری تصور میکنند عضلهسازی یا افزایش قدرت بدنی دیگر امکانپذیر نیست. اما تحقیقات جدید نشان میدهد که با انجام اصلاحاتی در برنامه تمرینی و تغذیه، افراد در سنین بالاتر هم میتوانند به شکل مؤثری قدرت و سلامت خود را حفظ و حتی تقویت کنند.
ثبت نام در کلاسهای یوگا آسانا
پروفسور «لی بریین»، متخصص فیزیولوژی عضلات اسکلتی در دانشگاه بیرمنگام میگوید:
با بالا رفتن سن، عضلات واکنش کمتری به تمرین نشان میدهند. در نتیجه عضلهسازی و افزایش قدرت بدنی مانند دوران جوانی آسان نیست، اما همچنان قابل دستیابی است.
طبق گفته وی، تصور اینکه تمرین و فعالیت بدنی بعد از سن خاصی بیفایده است، کاملاً اشتباه است. هر فردی، در هر سنی، به تمرینات ساختارمند پاسخ مثبت میدهد. حتی اگر حجم عضلهسازی کمتر باشد، اما فوایدی مثل افزایش قدرت، بهبود سلامت قلب و مغز و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن همچنان بهدست میآید.
به طور طبیعی، توده عضلانی و قدرت از حدود سن ۴۰ سالگی به بعد کاهش مییابد. در این سن، پاسخ بدن به تمرینات نیز کاهش پیدا میکند. با این حال، با اعمال تغییرات هوشمندانه در برنامه تمرینی، مثل افزایش تعداد جلسات یا ستهای تمرینی، میتوان نتایج قابل قبولی بهدست آورد.
تغذیه نیز نقش بسیار مهمی دارد. دریافت کافی پروتئین به همراه کربوهیدراتها و چربیهای سالم، انرژی لازم برای تمرین، تسریع در ریکاوری و پشتیبانی از فرآیند عضلهسازی را فراهم میکند.
بر اساس توصیههای وزارت بهداشت بریتانیا، افراد بین ۱۹ تا ۶۴ سال باید حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط یا ۷۵ دقیقه با شدت زیاد در هفته انجام دهند. همچنین انجام تمرینات قدرتی برای همه گروههای عضلانی اصلی، دستکم دو بار در هفته توصیه میشود.
بریین تأکید میکند:
تمرین منظم هوازی و قدرتی خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبیعروقی و آلزایمر را به شدت کاهش میدهد.
او اضافه میکند حتی اگر تا به حال ورزش نکردهاید، باز هم شروع تمرین در هر سنی میتواند تأثیر قابل توجهی بر کاهش خطر بیماریها و افزایش کیفیت زندگی داشته باشد.
منبع: The Guardian
دیدگاهتان را بنویسید